Ljusveke av bomull
Ljusveke av bomull

Ljusveke Bomull

6,00 kr
Inkl. moms

Denna veke är en obehandlad veke av bomull som säljs på meter används till de flesta vaxer, dock ej stearin eller bivax.

Den är vävd så att den är flat och böjer sej lite när den brinner. Behöver trimmas mellan eldningar.

VÄLJ ANTAL METER (vi mäter upp önskad längd)

Bomullsveke, flat
Kvantitet

STORLEKSGUIDE

OBS! denna guide ska enbart användas som en utgångspunkt när du testar dina vekar, olika kombinationer av vax och doftoljor kräver olika storlek på vekar. 

Diametern ska mätas på det bredaste stället på ljuset eller behållaren (mitten om det är ett pyramidformat ljus). Tänk på att formen på ljuset påverkar hur ljuset brinner.

3x7 -  ca 1,5 - 2 cm i diameter
3x9 -  ca 2 - 5 cm i diameter
3x12 - upp till ca 6 cm i diameter
3x15 - upp till ca 7 cm i diameter
3x18 - upp till ca 7,5 cm i diameter
3x21 - upp till ca 8,5 cm i diameter
3x27 - upp till ca 10 cm i diameter

Denna guide är baserad på paraffin, naturliga vaxer kräver normalt 1 till 3 storlekar större veke. Vanligtvis behöver man även större vekar om man använder doftolja.

Var noga med att testa ut vilken veke som passar bäst i just din kombination av vax och doft.

 ___

Kontrollera att ljuset brinner med en lagom stor låga, en för liten veke gör att ljuset kanske slocknar eller inte brinner ut som det ska, och en för stor kan utgöra en brandrisk samt att ditt ljus brinner ut för fort. 
 ___

Du som tillverkar dina egna ljusprodukter har själv ansvar för att kontrollera och testa att den kombination du använder brinner säkert!
Testa i en säker miljö och lämna inte utan uppsikt.


Särskilda referenser

2 andra produkter i samma kategori:

Rund ljusveke

5,00 kr

Rund ljusveke av bomull som passar till ljus av ren stearin och bivax och även till ljus av vegetabiliskt vax som är svåra att hitta rätt veke till.

OBS! Med runda vekar är det viktigt att följa flätningsriktningen. Veken kommer med en knut i ena änden, denna ände ska bilda ovansidan på ljuset. Var noga att knyta en ny knut när du delar veken så du vet vilken riktning veken ska vara. 

VÄLJ ANTAL METER (vi mäter upp önskad längd)