Vekar

Olika sorters ljusvekar att använda till din ljustillverkning. Här hittar du bomullsvekar och trävekar.

De förslag vi skriver ska endast ses som en utgångspunkt när du testar dina vekar. Olika sorters doft och vax gör att du kan behöva olika stora vekar i samma storlek på behållare.

Vekar

Aktiva filter

CD-vekar (Stabilo)

16,20 kr 27,00 kr −40%
Från: 16,20 kr

CD vekar är välkända inom ljustillverkning och några av de mest använda vekarna. Flätade vekar av bomull med ett specialpapper vävt runt dem. Dessa vekar är självtrimmande och fungerar både i paraffin och naturliga vaxer som tex sojavax.

CD-vekarna är vaxade på 15 mm fot och ca 8 cm långa.

ECO vekar

17,40 kr 29,00 kr −40%
Från: 17,40 kr

ECO vekar är välkända inom ljustillverkning och några av de mest använda vekarna. ECO-serien består av platta flätade vekar av bomull med ett specialpapper vävt runt dem. Dessa vekar är självtrimmande och är främst tänkta för vegetabiliska vaxer.

ECO-vekarna är vaxade med vegetabiliskt vax på 15 mm fot och ca 10 cm långa.

Ljusveke Bomull

3,60 kr 6,00 kr −40%
Från: 3,00 kr

Denna veke är en obehandlad veke av bomull som säljs på meter används till de flesta vaxer, dock ej stearin eller bivax.

Den är vävd så att den är flat och böjer sej lite när den brinner. Behöver trimmas mellan eldningar.

VÄLJ ANTAL METER (vi mäter upp önskad längd)

Rund ljusveke

4,20 kr 7,00 kr −40%
Från: 4,20 kr

Rund ljusveke av bomull som passar till ljus av ren stearin och bivax och även till ljus av vegetabiliskt vax som är svåra att hitta rätt veke till.

OBS! Med runda vekar är det viktigt att följa flätningsriktningen. Veken kommer med en knut i ena änden, denna ände ska bilda ovansidan på ljuset. Var noga att knyta en ny knut när du delar veken så du vet vilken riktning veken ska vara. 

VÄLJ ANTAL METER (vi mäter upp önskad längd)